Rotterdam

CONGRES
30 november 2020 • De Doelen Rotterdam

Veelzijdig programma

Vanuit verschillende perspectieven wordt de impact van armoede op onder andere gezondheid en je sociale leven belicht. Welke oplossingen zijn er via voedselbanken, maatschappelijke instellingen, initiatieven in de wijk, budgetbeheer, onderwijs en educatie. Uniek is de enorme betrokkenheid van ervaringsdeskundigen op dit congres.

Verborgen armoede: een urgent probleem

Er rust een groot taboe op armoede en schulden. Verborgen armoede leidt tot sociaal isolement, stress en gezondheidsproblemen. Hoe kunnen we die verborgen armoede zichtbaar maken? En wat gaan we er dan vervolgens aan doen? Dat zijn de vragen waar we tijdens het congres ER IS GENOEG induiken. Welkom in Rotterdam!

Workshops, documentaire en belevingsmarkt

Er zijn workshops, de documentaireER IS GENOEGgaat in première en is er een swingende belevingsmarkt. Naast een hele rij stands en presentaties maak je daar kennis met gaarkeukens, start-ups op gebied van duurzaamheid, budgetbeheer apps, voedingsadvies en natuurlijk armoedebestrijding.

Surprise workshop

Eigen inbreng wordt op prijs gesteld. Wij willen graag gebruik maken van de kennis van de deelnemers op het gebied van armoedebestrijding. Geef bij je aanmelding aan welk onderwerp of welke spreker met een oplossing rond armoede een workshop verdient. De vakjury met professionals en ervaringsdeskundigen en de publiekspoll bepalen de twee thema’s die geselecteerd worden.

Pitch je eigen idee!

Heb jij een innovatief idee om iets te doen aan (verborgen) armoede? Laat het ons dan weten. Drie deelnemers krijgen de kans om hun idee in één minuut te pitchen op het plenaire podium. Op het registratieformulier kan je dit idee vermelden.

Startsein ontmoetingen door het hele land

ER IS GENOEG gaat het land in met ontmoetingen om de schaamte rond armoede te doorbreken. Mensen die te kampen hebben met armoede zullen tijdens deze ontmoetingen samen eten, ervaringen delen en oplossingen ontdekken.

De catering van deze dag wordt verzorgd door gaarkeukens, buurtrestaurants en de voedselbanken.

Doelgroep

Deze dag is bedoeld voor professionals uit gezondheidszorg, welzijn, maatschappelijk en sociaal werk (met diverse accreditaties), beleidsmedewerkers, bestuurders, managers, opleiders, werkgevers en overige geïnteresseerden. En zeker ook voor mensen die zelf in armoede leven.

Organisatie

Happy Motion | Gemeente Rotterdam | Voedselbanken Nederland

Kosten voor het congres zijn

Professionals

Studenten

€ 84,70

€ 35,00

  • inclusief BTW
  • inclusief drankjes, lunch en borrel
  • inclusief BTW
  • inclusief drankjes, lunch en borrel
  • * Gebruik bij het aanmelden hiervoor de kortingscode eig-studz1 en plaats bij “Opmerkingen” de naam van de opleiding en studentennummer!

Meld je nu aan!

voor het Congres ER IS GENOEG
op 30 november 2020
in De Doelen Rotterdam