De film ER IS GENOEG gaat over verborgen armoede en schaamte. Eten is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend, terwijl voedsel een onvervangbare brandstof is en samen eten bovendien kleur aan je leven geeft.

Ondervoeding en slechte voeding liggen op de loer. En ook de stress die armoede met zich meebrengt is slecht voor je gezondheid. Daarnaast is er sprake van welzijnsarmoede, omdat mensen niet of minder deelnemen aan het maatschappelijke leven. Eenzaamheid en sociaal isolement komen veel voor.

Sneak preview
We volgen de (onbetaalde) logistiek manager Mike en andere vrijwilligers in een distributiecentrum van de Voedselbank Rotterdam. Ze doen er alles aan om de voedselpakketten naar 27 uitgiftepunten te krijgen.

Op een uitgiftepunt volgen we vrijwilligers en vooral cliënten die hun pakket ophalen. Ook thuis bij cliënten proberen we te begrijpen hoe ze in deze situatie terecht zijn gekomen. Maar ook hoe ze toch oplossingen weten te vinden om uit deze armoedige situatie te komen.

Deze mensen hebben allemaal hun eigen verhaal. Soms niet te bevatten door de ‘onredelijke’ keuzes die deze cliënten maken in de ogen van mensen die geen armoede kennen.

Soms blijven ze dure dingen kopen en zijn niet in staat om te veranderen. Of zitten vast in een vicieuze cirkel met schulden, hulpverleners en instanties. In de film wordt ook uit wetenschappelijk perspectief bekeken wat armoede en stress doen met ons brein.

Waar te zien?
De documentaire gaat in oktober 2020 in première op het congres en speelt een belangrijke rol bij de landelijke ontmoetingen. De film of delen daaruit zijn bovendien beschikbaar voor educatieve doelen.

Overige distributiemogelijkheden:

  • Op televisie (landelijk/regionaal)
  • Online
  • Op congressen en bij relevante organisaties
  • Via gemeentelijke welzijnsprogramma’s
  • In filmhuizen, om armoede bij een nieuw publiek in beeld te brengen