HELP MEE

Wist je dat meer dan een miljoen mensen in Nederland onder de armoede grens leeft? Waarvan bijna de helft regelmatig lijdt omdat ze niet genoeg te eten kunnen kopen?

Veel mensen schamen zich hier zo voor dat ze geen gebruik durven maken van hulp die door bijvoorbeeld de Voedselbank wordt aangeboden, maar ook de weg er naar toe niet weten te vinden, terwijl er zat eten over is.

Met het project ER IS GENOEG (www.erisgenoeg.nl) willen we verborgen armoede onder de aandacht te brengen. Wij willen de schaamte over het aannemen van voedsel en schuldhulp wegnemen en er voor zorgen dat het overtollige eten bij de mensen komt die het nodig hebben. Want er is genoeg.

Dat doen we d.m.v. het tonen van de documentaire tijdens eet-bijeenkomsten met dialoog door het hele land. Dit is met en voor ervaringsdeskundigen en alle andere betrokkenen rond armoede.

In de film “ER IS GENOEG” vertellen mensen die zelf in deze situatie van armoede zitten samen met experts over de problemen van schaamte rond armoede, maar ook over oplossingen bedoeld voor lotgenoten en hulpverleners. Voor trailer zie www.erisgenoeg.nl/documentaire

ER IS GENOEG is een initiatief van Stichting Happy Motion en o.a. Voedselbank Nederland

Wij garanderen dat de film gratis ter inspiratie wordt aangeboden aan alle 150.000 huidige relaties en toekomstige klanten van de Voedselbank en andere soortgelijke initiatieven.

Met jouw donatie naar eigen keuze vanaf € 5,00 help je dat landelijke bijeenkomsten onder regie van ervaringsdeskundigen kunnen worden gehouden voor lotgenoten, vrijwilligers en hulpverleners, waarbij dialoog plaatsvindt over oplossingen rond armoede en schaamte. Zie https://erisgenoeg.nl/ontmoetingen/

Na de landelijke première (gepland op 8 oktober 2020 in De Doelen Rotterdam) en start van de campagne ontvang je de film via een link digitaal op je e-mailadres

Mogelijk gemaakt door:

Oog voor voedsel, hart voor mensen

  • Je ontvangt een bevestiging van jouw donatie voor de eigen administratie en we houden je op de hoogte van de vorderingen.
  • € 0,00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Doneer veilig, snel en eenvoudig.

Sneak preview
We volgen vrijwilliger Willem van de afdeling werving in een distributiecentrum van de Voedselbank Rotterdam. Vijf jaar geleden had hij zich als succesvolle ondernemer niet kunnen bedenken dat hij nu van 7 Euro per dag rond moet komen.  Schaamte en onwetendheid over armoede, stress en gezondheid bracht hem tot een dieptepunt in zijn leven. Nu werkt hij met voldoening voor de Voedselbank . Ze doen er alles aan om de voedselpakketten naar 27 uitgiftepunten te krijgen in de stad.

Op een uitgiftepunt volgen we vrijwilligers en vooral klanten die hun pakket ophalen. Ook thuis bij klanten proberen we te begrijpen hoe ze in deze situatie terecht zijn gekomen. Maar ook hoe ze toch oplossingen weten te vinden om uit deze armoedige situatie te komen.

Deze mensen hebben allemaal hun eigen verhaal. Soms niet te bevatten door de ‘onredelijke’ keuzes die deze cliënten maken in de ogen van mensen die geen armoede kennen.

Soms blijven ze dure dingen kopen en zijn niet in staat om te veranderen. Of zitten vast in een vicieuze cirkel met schulden, hulpverleners en instanties. In de film wordt ook uit wetenschappelijk perspectief bekeken wat armoede en stress doen met ons brein.

Waar te zien?
De documentaire gaat op 8 oktober 2020 in première op het congres in De Doelen Rotterdam en speelt een belangrijke rol bij de landelijke ontmoetingen. De film of delen daaruit zijn bovendien beschikbaar voor educatieve doelen.

Overige distributiemogelijkheden:

  • Op televisie (landelijk/regionaal)
  • Online
  • Op congressen en bij relevante organisaties
  • Via gemeentelijke welzijnsprogramma’s
  • In filmhuizen, om armoede bij een nieuw publiek in beeld te brengen