Voedselbank Rotterdam
Voedselbank Rotterdam

ER IS GENOEG:
Over verborgen armoede en de gevolgen daarvan.

Wie arm is, loopt daar liever niet mee te koop. De meeste mensen schamen zich ervoor. Schaamte houdt mensen weg van de oplossingen die er zijn. En voor hulpverleners blijven ze onder de radar. Die verborgen armoede leidt daardoor tot veel stress, eenzaamheid, honger en gezondheidsproblemen.

Met ER IS GENOEG gaan we de verborgen armoede te lijf. We willen de schaamte wegnemen, het isolement doorbreken en vooral dat mensen zelf de weg naar hulp of een oplossing weten te vinden.

Hulp is er genoeg. Er zijn voedselbanken en gaarkeukens. Er zijn schuldhulpverleners en budgetmaatjes. En er zijn tal van wijkinitiatieven en ervaringsdeskundigen. Naast alle instanties en zorgverleners kunnen zelfs schuldeisers en verzekeraars een deel van de oplossing zijn.

ER IS GENOEG ondersteunt gemeentelijke armoedeprogramma’s en het project Onder de Radar van de voedselbanken. We organiseren bijeenkomsten door het hele land, maar trappen af met een groot congres en ontmoetingen in Rotterdam.

DOCUMENTAIRE

We verdiepen ons in de wereld van verborgen armoede. Maar ook in het zoeken van oplossingen bij tegenslagen.  >>

CONGRES

Dag voor professionals over de urgentie van verborgen armoede en mogelijke oplossingen. Eigen inbreng is welkom! >>

ONTMOETINGEN

Samen eten, storytelling en dialoog door het hele land. We verwachten 200.000 mensen te bereiken. >>

EDUCATIE

De documentaire ‘ER IS GENOEG‘ is bij uitstek geschikt als lesmateriaal voor opleidingen en cursussen.  >>

HELP MEE

Samen eten, ervaringen delen en oplossingen ontdekken. ER IS GENOEG organiseert ontmoetingen om de schaamte rond armoede te doorbreken. Met jouw donatie help je meer mensen bij ons aan tafel!

Rotterdam

Kick-off in Rotterdam

ER IS GENOEG is een landelijk project maar gaat van start in Rotterdam. Met een congres voor professionals en 27 ontmoetingen waarin mensen die te kampen hebben met armoede samen eten en ervaringen delen.

Dat we juist in deze mooie stad aftrappen is geen toeval. Meer dan 80.000 Rotterdammers leven van een minimum inkomen. En meer dan 100.000 mensen hebben ernstige schulden. Toch doet maar een klein deel een beroep op de voedselbank of de schuldhulpverlening.

ER IS GENOEG is een initiatief van de Voedselbanken Nederland en Stichting Happy Motion. Hier lees je meer over de doelstellingen van dit project.